miercuri, 24 octombrie 2012

BCR - Creditul Divers, 3 acte, 0 comisioane


Mesajul BCR ne spune ferm: Gândim la fel.

Recenta reclamă pentru creditul divers produs de bancă, însă, ne face, la fel de ferm, să spunem că nu gândim chiar pe aceeaşi lungime de undă.

De ce? Pentru că  referinţa din reclamă la scena din Basic Instinct ne face să ne întrebăm dacă BCR şi-a dorit să atragă şi clienţii de gen feminin.

Rezumativ, BCR are un nou “sortiment” de credite pe care îl poţi face doar cu trei acte. Dacă adaugi şi o mişcare à la Sharon Stone în Basic Instinct te scoţi cu zero comisioane la analiza de credit şi la administrarea lui.

“Seducţia” creditorului, aşa cum se reflectă ea în reclamă, se produce printr-o simplă schimbare a poziţiei picioarelor şi gata, ai un credit numai bun, cu zero comisioane.

De fapt, banca ne lămureşte cu sloganul campaniei: “Ia-ţi creditul simplu ca statul picior peste picior".

Să fie oare jocul seductiv cea mai potrivită sugestie pe care BRC o putea face? Studiile arată într-adevăr că, raportat la România, femeile sunt cele mai expuse sărăciei şi excluziunii sociale, deci, clar şansele de a lua un credit sunt mult diminuate. De altfel, o statistică realizată chiar de BCR în conformitate cu propria lor bază de date şi făcută publică în luna iulie, atestă faptul că femeile sunt plătite mai prost, că aproximativ 58% dintre deţinătorii de conturi bancare sunt bărbaţi şi tot bărbaţii sunt cei care iau în general deciziile de accesare a unui credit.

În ciuda contextului, parcă am fi vrut o altă variantă de reclamă care să nu ne transmită că o rochie scurtă şi o mişcare senzuală sunt, pentru femei (căci personajul principal este până la urmă o femeie) elemente “cheie” în contractarea unui credit.

Cu siguranţă informaţiile despre noul tip de credit ar fi putut fi “împachetate” într-o altfel de promovare care să evite sexualizarea femeii.

Oana V.

2 comentarii:

  1. http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2222914/Female-contortionist-brings-new-meaning-term-flexible-working-incredible-calendar-shoot.html

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2223035/Crazy-creepy-sexist-sinister-commercials-Russian-TV.html

    RăspundețiȘtergere