În luna octombrie, Cătălin Botezatu a decis să supună concurentele de la cel de-al treilea sezon al emisiunii Next Top Model la o probă în care umilinţa a devenit personaj principal.
Botezatu a organizat o prezentare de modă masculină la care modelele din concurs au devenit accesoriile bărbaţilor, au devenit parte din decorurile scenice.
Fiecare model a fost îmbracat în aşa fel încât să sugereze un obiect de mobilier ( un scaun, un cuier, o masă). Lucrurile au mers, însă, mai departe de sugestie. Modelele, o parte dintre ele minore, au fost nevoite chiar să îşi “joace” rolul de mobilier.
Obligate să stea în poziţii incomode, să îngenuncheze, să lase protagoniştii prezentării să se aşeze pe ele, fotomodelele au primit, asfel, o adevărată lecţie, nemeritată am spune, de anduranţă .
Oare aceasta să fi fost singura modalitate de a departaja concurentele? Testând cât pot rezista să fie tratate ca obiecte?
Am fi preferat ca emisiunea domnului Botezatu să îşi asume un mesaj mai responsabil, mai puţin misogin şi să păstreze un minim respect pentru cele pe care le-a umilit. Înţelegem natura concursului şi probabila dorinţă de a stârni controverse, însă limitele ar trebui să existe.
Spunem ar trebui pentru că, din păcate, producătorii emisiunii au decis că o astfel de probă merită să fie transmisă la o televiziune naţională, au decis că merită să prezinte pe micul ecran câteva concurente luptându-se pentru titlul de modele de top într-un mod înjositor.
Oana V.
Foto: Facebook
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2229235/Backlash-sexist-Asda-launches-campaign-claiming-great-Christmas-theres-mum.html
RăspundețiȘtergere