vineri, 6 ianuarie 2012

Money Channel


Din ciclul "am găsit şi eu o reclamă care m-a scos din minţi şi am simţit nevoia să îmi spun of-ul", vă prezint modul în care a găsit de cuviinţă canalul TV Money Channel să se promoveze. Recunosc, profunzimea conceptului şi modul în care ea îmbracă straiele umorului în această reclamă m-au blocat o clipă şi a trebuit să beau o cafea pentru a chema inspiraţia.

Inspiraţia mea a venit, dar a fost la rândul ei uimită de geniul creator care a stat în spatele acestui scenariu şi a decis că ea nu îi poate face faţă. Aşa că ma vad nevoită să îmi fac mea culpa de la început, precizând că eu nicicând printr-un comentariu nu am cum să onorez o asemenea capodoperă desprinsa direct din conexiuni neuronale sexiste şi adusă pe ecranele noastre.

Precum spuneam, lipsită de inspiraţie divină, nu îmi rămâne decât să spun verde în faţă umila mea părere feminista legată de acest clip. Ceea ce mi se pare evident în primă fază este caracterul ieftin, de duzină, al reclamei. Onest vorbind, mă îndoiesc că asta mi se arată doar mie. Apoi, să ai doi bărbaţi (nici măcar frumoşi, dar mă gândesc că poate şi acest lucru este cu substrat şi actorii au fost aleşi pentru că trebuia ca targetul bărbaţilor afacerişti să rezoneze cu ei) care discută în faţa unui ziar şi învârt în conversaţie trei englezisme în maniera în care Guguliţă manevra franţuzisme cu mamiţele, ca să pară deştepţi şi două fetiţe care nu ştiu ce înseamnă feedback chiar nu starneşte haha-ul. Chiar nu.

În plus nu prea înţeleg "morala". Că Money Channel nu e pentru dame de companie (de! ele cred ca feedback-ul e vers pornografic de manea) asta mă chinui să înţeleg, dar ce nu pricep nici biciuită cu toate argumentele sexiste din lume este de ce doar acei doi domni cu englezisme pe limbă ar fi ăia deştepţi care ar savura emisiunile cu teme economice. Eu mă gândesc în capu' meu (cu sarcasmul de rigoare) că acele "fetiţe" ştiu ceva mai multe despre piaţă, economie, cerere şi ofertă decât le-ar plăcea haioşilor de la Money Channel să creadă. Apoi, ca o observaţie de final: cam cât de redus ar trebui să îţi fie spiritul creator pentru a face o reclamă în care să îţi pui personajele să aibă o meserie care nu este legală şi să încerci să faci din ea un subiect şi funny şi (cică) “smart”?       

Andreea M.

PS: Apropo, dragilor care v-aţi stors creierele pentru a ne uimi cu această reclamă, pentru noi "misogineza" chiar nu e o limbă straină.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu