luni, 14 noiembrie 2011

Europa FM

Link Reclama: Aici

Nu ştiu altele cum sunt, dar eu când citesc cum port „zdrăngănele” şi machiaje care îmi ocupă mintea mea femeiască prea complicată si confuză, dar simpatică, mă gândesc la căţeluşul meu. Ştiţi, poate  îngropa un os şi patrula curtea după tipare numai de el ştiute. Iar când dă din coadă în faţa unei muşte e adorabil. E cam prostuţ, dar eu îl iubesc. El cu săpatul după oase, eu cu responsabilităţile şi deciziile. Dar îl iubesc, serios, este aşa de drăgălaş. Eh, oare, de ce mă gândesc eu la asta când văd astfel de reclame? Mă simt şi vinovată, of, pentru că mă aştept ca de 8 martie să discutăm despre drepturi şi alte cestiuni abstracte şi plictisitoare.

Ia spuneţi, voi de ce iubiţi căţeluşii din viaţa voastră?

Alice I.

3 comentarii:

  1. :)) Mie "imi place" cel mai mult din acest afis fraza de jos care se termina asa:"...plus alte cadouri care o vor face sa se simta frumoasa". A se observa cat de grijulii sunt barbatii fata de simtirile femeilor, incat sinceritatea lor da pe afara, si anume: "esti urata cu spume, dar lasa ca sun la radio FM si castig ceva pentru tine ca sa te simti frumoasa".Interesant de unde aceste idei preconcepute ca doar femeile TREBUIE sa fie frumoase?! Si apoi ce inseamna sa fii frumoasa?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa parerea mea expresia "cadouri care o vor face sa se simta frumoasa" = prietena ta e o persoana cu probleme, care are nevoie de anumite obiecte pentru a-si confirma calitatile si valoarea personala. O asemenea afirmatie mi se pare jignitoare pentru orice persoana. Practic afirmi ca daca nu ai nu stiu ce X (cercei poseta cizme masina etc) de la nu stiu ce firma nu esti frumoasa (nu esti interesanta, nu existi).
    Aspectul asta mi se pare foarte ingrijorator, pentru ca poate sa induca in mintile copiilor si adolescentilor ideea ca nu personalitatea conteaza, nu cunostintele intr-un anumit domeniu, nu educatia, nu conduita in societate, ci ambalajul ( haine cosmetice genti telefoane etc). Ceea ce mi se pare o timpenie sinistra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu aș critica mai degrabă felul în care, folosindu-se de o proză, cei de la Europa FM fac o distincție clară între creier și corp. Iubitul poate câștiga pentru femeie o carte cu autograf (și nu una oarecare, una formată din articole de ziar, ușurică, amuzantă), pe care ea singură nu și-ar cumpăra-o și alte cadouri (cosmeticale, briz-brizuri pesemne) care o vor ajuta în demersul său de a deveni fumoasă (nu știm dacă va reuși, acel “să se simtă” nu îmi dă nicio certitudine).

    RăspundețiȘtergere