luni, 21 noiembrie 2011

Poiana Dulce

Când vine vorba de mâncare, neuronii femeilor parcă cedează. Cel puţin aşa susţine Poiana care ne arată clar că dacă te incluzi în categoria sexului feminin nu vei şti să faci diferenţa între ciocolată şi prăjitură.  Pentru a-ţi acoperi minusurile în cunoştinţe va trebui să zâmbeşti fermecător,  iar dacă prin absurd nimereşti să spui cuvântul corect vei stârni uimire în rândul bărbaţilor cărora le-ai dat atât de multe bătăi  de cap cu lipsa ta de inteligenţă.
Să concluzionăm: femeile sunt atât de defavorizate intelectual încât nu reuşesc să spună ceea ce trebuie. Rostirea corectă a mesajului devine, în schimb, un moment de rătăcire provocat poate de prea multă prajitură sau ciocolată sau de prăjitură din ciocolată. Noroc că barbaţii ştiu tot despre toate.

Oana V.

7 comentarii:

  1. S-a ajuns ca discriminarea sa fie vazut chiar si acolo unde nu este. Ceea ce observam in cadrul reclamei este marketing 100%. O femeie atragatoare, care consuma un anumit produs. Aparent nu respecta indicatii pentru ca 'prajitura' e asa de...'ciocolata'.

    RăspundețiȘtergere
  2. e interesant acest blog, dar in aceasta reclama chiar nu vad niciun fel de discriminare. cum ar fi fost sa puna un barbat mancand ciocolata/prajitura? pe langa faptul ca ar fi aratat gay nu s-ar fi mulat pe target. Reclamele la ciocolata sunt clar pentru femei, deoarece ele consuma cel mai mult acest aliment.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai mai Oana V, poanta in reclama asta era ca e atat de buna ciocolata aia incat uiti ca e ciocolata.

    Spune tu sincer acum, imagineaza-ti ca era un mascul acolo in loc de femeie, unu' care se lingea pe bot cu un zambet stupid, cu ciocolata picandu-i in barba - pai nici dracul impelitat nu ar mai fi macat ciocolata. Au trebuit sa puna o femeie - o femeie frumoasa. Altceva afara de femeie sau copil nu mergea, gandeste-te cu ce este asociat gustul dulce.

    Altfel, daca in loc de femeie frumoasa puneau o batrana de la tara, cam cum crezi ca aparea reclama?

    In rest va urez succes cu campania voastra, afara de faptul ca mie mi se par toate reclamele ofensatoare deoarece vin sa-mi bage pe gat chestii pe care nu le-am cerut. Incepand cu ciocolata si terminand cu detergentii si masinile. Daca oi avea nevoie de una alta am sa ma interesez chiar eu despre ce ofera piata, nu trebuie sa vina piata peste mine sa ma violeze la creieri si sa ma lucreze subliminal.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu, una, cand ma gandesc la reclamele la ciocolata, primul lucru care imi vine in minte este marmota care invelea ciocolata in staniol. Al doilea este vacuta mov inconjurata de iarba verde. Exemplul clar al faptului ca poti face reclame foarte reusite si de neuitat la ciocolata fara sa folosesti femei atragatoare.

    Inafara de asta, chiar nu cred ca marii consumatori de ciocolata sunt barbatii, ba chiar as putea baga mana in foc ca grupul tinta sunt copiii si femeile. Eu, una, cand mananc ciocolata, ma gandesc la orice altceva inafara de femei frumoase. Iar daca m-as gandi la asta, ar fi mai degraba un motiv sa nu o mai mananc :)

    Deci sincer, chiaar nu vad rostul acestei reclame.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca ideea centrala este urmatoarea: in aceasta reclama si in multe altele care vor fi prezentate pe blog, fie ca sunt la ciocolata, detergenti, masini sau ceai, femeile sunt cele "prostute dar dragute" care necesita indrumarea barbatilor rationali. Poate nu e un tipar care devine evident dupa o reclama, dar dupa mai multe...va fi mai clar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici insă și bărbatul uită textul reclamei la sfârșit. Sau poate era din cauză că și-a bătut atâta capul cu femeia cea frumoasă și indiferentă încât a pierdut și el uzul rațiunii?

    Observăm cum ei nu prea îi pasă ca a greșit, dar cum el este afectat de confuzia pe care el însuși o face. ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Să concluzionăm: femeile sunt atât de defavorizate intelectual



    Nu sint atit de defavorizate dar sint .

    RăspundețiȘtergere