marți, 17 aprilie 2012

Din aventurile frăției Bergenbier. Episodul 2: O.B.R


Cred că dacă ar fi să acord un premiu pentru perseverență misogină în publicitate acesta ar fi câștigat fără îndoială de Bergenbier. Cred sincer că misoginismul a devenit strategie de marketing a acestui brand. Cea mai recentă campanie Organizația Bărbaților din România ( a se citi: Organizația bărbaților care au ca unice pasiuni băutul de bere, fluierat după femei, făcut mișto de femei și uitat la meciuri din România. Știu, exclusivistă organizație)
Această organizație decide niște reguli foarte stricte pentru femei- pentru a mai ușura viața chinuită a bărbaților. Una dintre reguli: Femeile să ne vorbească scurt, clar și la obiect ( parcă aud comentariile misogine de pe margine: dacă ar putea să n-o mai facă deloc și doar să ne arate sânii și să ne spele șosetele).
Și pentru că e clar că cei de la Bergenbier au o problemă în a urmări frazele lungi, o să mă supun (că deh sunt femeie) voinței dumnealor. O să le transmit mesajul în propoziții scurte, clare și la obiect.
Sunteți misogini. Nu sunteți amuzanți. Stereotipurile nu implică deloc creativitate.
Mă opresc aici- mă tem să nu fie prea mult. Reflectați.

Miruna M.

7 comentarii:

  1. Fara retorica femeilor, creierul barbatilor s-ar atrofia. Dar stai... Organizatia barbatilor din Romania e pesemne finantata cu bani din SUA, ca sa atrofieze creierul barbatilor romani. Opriti genocidul neuronilor romanesti! Opriti factiunile straine! Ce trip halucinant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Blogul acestui specimen este f. interesant. Un fel de a spune. Desi i s-a spus in repetate randuri ca face o greseala, el tot are o problema cu femeile si feminismul. Pentru el, feminismul si feminazismul sunt unul si acelasi lucru, din pacate:

    http://vilo13.blogspot.com/#

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu prea cre' ca exista in DEX cuvantul "feminazism". Sa mentionez ca si articolul de fata este o dovada de "feminazism"? Daca cea care a scris artiolul se considera feminista atunci sa nu mai dati vina pe bloggerul ala sau pe oricine alticineva ca face aceasta confuzie! Nu cumva acest comentariu este o incercare de a primii aprobarea altora? Cata lipsa de incredere de sine!

      Ștergere
    2. "Feminazism"- pentru ca daca vrem sa fim tratate cu respect este ca si cum am porni un razoi mondial soldat cu milioane de morti. Ca si cum am extermina oameni. Exact. Plecaciune in fata unei logici impecabile. Scuzati ironia, pentru plangeri privind rautatea raspunsurilor cautati bloguri misogine si smiorcaitoare, care preiau idei si cuvinte dupa principiul "suna bine, ce nevoie mai este si sa gandim?". Sunt multe astfel de bloguri si site-uri, gasiti sigur un locsor cald unde sa va simtiti acasa, departe de feministele astea rele care nu mai vor sa fie inconjurate de tampenii misogine ramase fara raspuns.

      Ștergere
  3. eu m-am blocat pe la socialistul Obama :D

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu reclamam reclama la CNA?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Christinne...mda, are multe probleme tipul respectiv. Iti spun sincer ca daca nu ar fi asa trist aproape m-ar amuza- cand traiesti intr-o societate in care femile sunt platite mai putin, sunt mai sarace ( asta spun statisticile) sunt victime ale violentei domestice ( am vazut ca tot mentioneaza ca si barbatii sunt victime ale violentei domestice- ce uita sau nu stie el e ca din procentul redus de barbati victime ale violentei domestice majoritatea sunt minori, deci e violenta impotriva copiilor nu impotriva unui gen) Argumentarea lui e intr-adevar un paradox...cand i se dau statistici urla ca nu sunt relvante ca prezinta o medie, dar demoleaza ideea ca o femeie poate fi violate cu 3 exemple de vecini de-ai lui.

    @Paco Cea care a scris este feminista, de ce crezi ca poate aparea confuzia feminism-feminazism, in special dupa articolul asta?

    RăspundețiȘtergere