luni, 7 mai 2012

Goodyear



Pentru că stereotipul legat de femei la volan reprezintă un laitmotiv al misoginismului, am ales pentru azi o reclamă de colecţie- Cauciucurile GoodYear. În reclama apar interviuri cu bărbaţi care laudă cauciucurile pentru rezistenţă, oferind ca şi criteriu de evaluare kilometrajul. Lucrurile stau însă diferit când vine vorba de femei. Brusc, apare o anumită tensiune, vedem o femeie conducând pe un fundal muzical ce sugerează o adevărată aventură, semnele se amestecă, imaginile se întrepătrund, aproape că respiri uşurat când femeia reuşeste să oprească la destinaţie şi îi face loc soţului, mult mai relaxat, la volan. Când vine vorba de soţii, ne spune reclama, criteriu de evaluare se schimbă, nu mai e kilometrajul...căci femile sunt atât de depăşite de cerinţele condusului încât mai mare nevoie de cauciucuri sigure.


Ştiţi ce mă întreb eu? În condiţiile în care 83% din accidente sunt produse de bărbaţi, oare cine are nevoie de protecţie suplimentară? 


Miruna M.

2 comentarii:

  1. Ca fapt divers.. e logic k un procent covarsitor sa fie detinut de barbati avand in vedere k sunt mai multi posesori de permis masculi..comparativ cu sexul opus. Mitul femeii depasite complet de tainele condusului sunt, si e o presupunere salbatic incoltita-n mintea mea, cel mai probabil inradacinate in realitate..pe acelasi principiu..altfel nu s-ar mai povesti. :)) Ceea ce spun nu exclude prostul prostilor shofer teribilist incompetent si tupeist..dar nici nu poti spune ca shoferita-i szmulsa de la caleashca Creatorului cu scopul de a ne preda noua, muritorilor, micile secrete ale atentie distributive. O alta impresie, din multele create de catre aranjamentul literelor pe adresa cu pricina,ar fi ca nu apreciati diferenta dintre sexe si evidentul absolut, ca fiecare este talentat in anumite domenii in detrimentul altora. :)) va vreti ceva ce nici macar misoginii astia de barbati nu-si pot inchipui...perfecte.. O desfasurare de fortze pe toate planurile traversand impecabil granitele impuse de fizic ori psihic . :)) Am scris vreo 3 comentarii, si ma simt dator cu o scuza...asa ca-mi cer mai multe...imi cer scuze ca nu puteti admite probleme comun acceptate ca apartinand sexului cu funditza; astfel bucurandu-va de toate celelalte lucruri pe care barbatii nu le pot face si voi da. Imi cer scuze ca nu ati reusit sa observati si dezinteresul din interesul vostru caci...cu un maxim de interes..ati fi avut, poate, o optica..putin..obiectiva. Dar nu in ultimul rand, in cer scuze k trebuie sa va spun..rezolvarea frustrarilor voastre sta in dizolvarea feminitatii..poate cea mai frumoasa trasatura ce am putut-o observa...si trasformarea femeilor in barbatzi cu sani (a se citit barbat ca si comportament masculin). Si rezolvarea asta ar duce la alte probleme. :)) Voua v-a scapat ca finetzea feminina sapa muntzii precum raurile si transpune perceptii in fapte ignorand defecte. Sa fie trist pentru voi ca v-a scapat ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Anonim In primul rand conform statisticilor DRCPIV 65% dintre posesorii de permis sunt barbati si 35% femei...deci asa cum vezi nu acopera diferenta in ceea ce priveste numarul accidentlor.
    Personal nu cred ca exista talente ce tin exclusiv de sexul persoanei respective ci de oameni in sine. Pentru mine nu exista talente ale fremeilor sau ale barbatilor. Mai mult, nu imi doresc nici pe departe sa fiu perfecta... pana la urma ce presupune aceasta perfectiune caci onest vorbind nu imi este clar. Imi doresc in schimb sa nu fiu incadrata in niste stereotipuri...

    Spuneai de limite fizice si pshice..condususl crezi ca e o limita pentru femei?

    Cat despre finetea sexului cu funda...sunt curioasa crezi ca e asa un dat natural, femeile se nasc cu un chip care le face sa fie mai fine sau mai altfel?

    RăspundețiȘtergere