sâmbătă, 10 decembrie 2011

Mercator Asigurari

Trebuie să recunosc ca reclama aceasta m-a lasat fara cuvinte. Dupa ce am vazut-o, minute întregi am stat și m-am gândit care este ideea din spatele ei si care este mesajul pe care dorește să îl transmită, de fapt. Hm. Avem o femeie care sparge jumătate de perete cu bormașina pentru a agăța un tablou, după care ni se spune – pardon! – li se spune bărbaților să își asigure mașina pentru că și nevestele lor o folosesc. Oare doar mie mi se pare fără sens? În aceeași idee mă întreb – domnilor, câți dintre voi știți să mergeți pe tocuri? Doamnelor, asigurați-vă locuința! Pentru că și bărbații folosesc aragazul!

Alice C.

2 comentarii:

  1. Există atât femei cât și bărbați care conduc foarte bine sau foarte prost, așa cum există atît femei cît și bărbați care se pricep sau nu la bricolaj. Am văzut femei zidărițe foarte pricepute și bărbați catastrofe la capitolul ăsta și invers. Știu și bucătari bărbați foarte iscusiți și femei care nu știu să gătească. Niciuna dintre aceste indeletniciri nu ar trebui să fie specifică unui sex sau celuilalt.

    De ce nu poate fi convins un bărbat să își facă asigurare decât primind drept contraexemplu femeia la volan? De ce i se face frică de accidente atunci când în peisaj apare o femeie? El a văzut sigur accidente produse și de bărbați și nu poate generaliza atât de ușor. Avem încredere că el este inteligent și că înțelege acest lucru. De ce totuși o astfel de reclamă? Pentru că așa ne-a învățat folclorul, dar folclorul trebuie schimbat. De câte ori nu am auzit: femeie la volan (sau blondă la volan, catastrofă dublă), conduci ca o femeie?!?

    De ce destinatarul acestor reclame este bărbatul? Femeia conduce și ea, uneori cu viteză mai mică și atenție mai mare. Nici asta nu este o regulă. Există mulți bărbați care o fac.

    Și-atunci? Schimbăm reclama și dăm motive reale pentru care orice om ar trebui să își cumpere o asigurare! Să îl acopere în caz de accident produs de diverși factori (alții decât femeia): oboseală, neatenție...Altfel, această reclamă nu face decât să fie jignitoare la adresa femeii.

    RăspundețiȘtergere
  2. În general filmele sunt precedate de avertismente privind conținutul acestor și destinatarii. Dacă ar fi să se aplice această regulă si pentru reclame, cred că cel mai potrivit text ar fi: „Acestă reclamă are conținut sexist si este destinat exlusiv misoginilor”
    Adica,poți avea încredere într-o femeie să îți gătească ( acțiune care implică foc, cuțite etc), poți avea încredere să îți spele hainele, chiar poți avea încredere să aibă grijă de copii. Dar ferească Sfântul să ai încredere să bată un amărât de cui sau mai mult să-ți conducă prețioasa mașina. Nuuu, e un risc prea mare, ai nevoie de asigurare

    RăspundețiȘtergere