sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Lazarus, Luis Lazarus. Acest agent 000 de la Look TV


Zeus TV ne anunță că începe o nouă emisiune pe Look TV, show-ul PE BUNE prezentat de Luis Lazarus. Pentru a face publicitate acestei emisiuni, Luis Lazarus a pozat alături de șapte tinere nude. Din declarațiile realizatorilor publicității, aflăm că atmosfera a fost incendiară. Deși era frig în platou, nici măcar o fată  nu a dorit ca studioul să fie încălzit. Pesemne că asta se întâmplă când îl ai pe Lazarus prin preajmă, simți cum se emană căldură suficientă pentru un batalion de femei. Realizatorilor, în schimb, pare că li s-a făcut cald de la priveliștea din platou: "atât putem spune: ne-a fost cald în platou. foarte cald!" Cum s-a încins atmosfera, vom afla îndată.


Regizorului Petre Năstase i-a venit ideea femeilor dezbrăcate de la titlul emisiunii lui Lazarus: "titlul emisiunii este PE BUNE. Am zis: Dar de ce n-ar sta Lazarus pe cele mai bune din București?" Chiar așa: de ce nu? Doar a devenit o modă să faci din femei obiecte de mobilier pentru bărbați (vedeți analiza Oana V despre obiectele de mobilier din emisiunea lui Cătălin Botezatu). Regizorul adaugă, pentru ca lucrurile să fie foarte clare: "din aceste fete am făcut o super-canapea". Dacă declarațiile oficiale sunt acestea, vă puteți imagina ce a fost la gura realizatorilor (la propriu și la figurat) în timpul filmărilor? Vă imaginați ce a trebuit să suporte acele manechine?


În ceea ce-l privește pe Luis Lazarus, el nu se lasă impresionat de nuditatea din jur, drept dovadă titlul clipului realizării pictorialului: "Nu orice bărbat poate sta relaxat între 7 femei dezbrăcate". Pesemne doar un bărbat adevărat, care le poate poseda PE BUNE pe toate, un supererou relaxat și bine dotat care termină "șapte dintr-o lovitură". El intră în scenă precum invincibilul James Bond, un James Bond carpatin căruia i se pregătește un scenariu misogin ca și omologului său american. Ca orice Bond care se respectă, nu se lasă impresionat nici de invidia confraților. Cameramanul din platou rostește: "Hai c-ar trebui să fii foarte bucuros că ai o asemenea canapea". Invidia se simte în aer, în reflectoare, în nădragi. Creier nu pare să plutească pe-acolo. Ar dori și ceilalți un mobilier oarecare, dar din femei, cât mai multe femei. Indivizii din platou par a fi cu toții niște netreziți din visul puber, cel care se năștea, în cazul unora, în fața ecranului pe care rula un film porno. Ei se întreabă pesemne cum ar fi să le aibă și ei pe toate, pe bune, în realitate, că virtual au avut probabil multe din adolescență până acum.

De ce nu se lasă Lazarus impresionat? De ce este el diferit de ceilalți? De ce rămâne serios, cu mâinile la tâmplă sau împreunate gânditor? Pentru el, canapeaua de femei are altă valoare, nu cea dată de realizatorii perverși ai pictorialului: "Am făcut acest pictorial care vrea să reprezinte o situație, momentul când toate măștile cad și viziunea este nudă. Adevărurile sunt spuse și realitățile prezentate în adevărata lor lumină. Prezența fetelor goale susține metaforic ideea emisiunii care va incepe pe data de 19 noiembrie 2012". Toată această declarație pare spusă la mișto, este o gargară fără sens. Domnule Lazarus, măștile se poartă pe față, nu pe sâni sau pe sex. PE BUNE! De la Lazarus zicere: "Viziunea este nudă", iar adevărurile și realitățile "sunt prezentate în adevărata lor lumină". Serios? Nu e un paradox aici? Viziunea și realitatea sunt două lucruri diferite. Mă rog, poate nu știați. Trecem și peste asta. Poate a fost frig în platou și ați răcit și ideile din urmă nu au ieșit tocmai coerente. Poate că totuși nu ați rămas indiferent în fața celor șapte domnișoare (de fapt au fost optzeci la început). După cum vreți să arătați, femeia goală este simbolul adevărului gol-goluț, dacă pot să mă exprim așa. Cel care exprimă acest adevăr nu ar trebui să fie și el gol, lipsit de orice secrete? Să se arate curat și drept în fața tuturor? Vă văd îmbrăcat până-n gât. Cum puteți să vă sustrageți ideii de adevăr chiar dumneavoastră? E frumos? Dacă ne dați simboluri, încercați să pară că le înțelegeți și nu ne mai vindeți inepții ca să ascundeți faptul că vreți să atrageți audiență cu femei goale. Ne-am săturat ca de mere acre de acest procedeu care vă scutește să gândiți. Puneți o femeie goală acolo unde ar trebui să se vadă o idee bună, o imaginație trează și deșteaptă, bun simț și artă, arta de a realiza emisiuni, pictoriale, mesaje publicitare. Femeia obiect sexual "vă salvează" atunci când n-aveți creier, în schimb vă chinuiți să îi arătați zi de zi că nu e bună decât de bibelou, că n-aveți nevoie de ea, că poate veni alta în loc oricând și că voi sunteți buricul universului. Începeți să vă maturizați, treziți-vă din visul puber și fiți coerenți. Până atunci, vom fi cu ochii pe voi și vom protesta!

Așa mă gîndeam să-mi închei textul când mi-a venit ideea de a mai da o șansă justițiarului Lazarus. Mi-am zis: i s-a pregătit un scenariu misogin pentru atragerea audienței. Ia să vad dacă nu cumva emisiunea este una decentă și eu nu am punctat acest lucru. Am ratat prima emisiune. În cea de-a doua, Lazarus, Luis Lazarus, anunță subiectele emisiunilor viitoare. E vorba despre niște tipologii (am putea să le spunem de fapt strereotipuri românești eterne) printre care enumăr: fufa de Dorobanți sau Decebal (după caz), pițiponcul narcisist și metrosexual, boșorogul monden, interlopul agresiv cu tendințe paranoice, manelistul analfabet cu și fără voce, diva cu trecut dubios, amanta de milionar, obsedata de operații estetice, indecisul sexual cu alură moralizatoare etc. Domnilor producători, domnule Lazarus, aceste clasificări se ascund sub denumirea de satiră. Dacă e satiră, înseamnă că nu e vorba de discriminare, nu suntem serioși și deci nu e grav. Cam așa ascundem adevărul acela mult lăudat sub preș.

Am urmărit și a treia emisiune despre fufa de Dorobanți și declar că nu mai suport să mai văd vreun episod și că v-aș ruga, dacă dați întâmplător pe Look TV, să mă mai țineți și pe mine la curent cu isprăvile domnului vizionar. Iată că fufa de Dorobanți se plimbă pe la mall, vrea apartamente și mașini de lux fără să muncească, se trezește la 12 și își caută în agendă următoarele victime. Merge la spa...Avem ideea completă a nulității cu pretenții pe care vrea s-o evoce Look TV. Seamănă, ca să zic așa, cu emisiunea PE BUNE care este de o incoerență totală. Ce am aflat și mi se pare interesant este că Metrorex nu a acceptat să facă reclamă emisiunii lui Lazarus cu pictorialul despre care v-am povestit drept care felicit compania respectivă!

Videoclipul intitulat "Nu orice bărbat poate sta relaxat între 7 femei dezbrăcate!", cuprinzand imagini de la realizarea sedinței foto, il puteti urmări AICI

Simona N.


UPDATE:  Se pare că reclama la emisiunea lui Lazarus a reuşit să enerveze mai multe cititoare. Mai jos aveti mailul pe care l-am primit de la Corina Matei:

"Observ des reclame ofensatoare, însă sunt atât de comune şi stereotipizare încât trec uşor pe lângă mine. Însă asta a întrecut orice limită a bunului simţ. 
Vineri, 16 noiembrie 2012, a apărut în suplimentul Click TV (pe coperta spate) reclama la noua emisiune a lui Luis Lazarus, "Pe bune". Lazarus, în centru, la costum, înconjurat de şapte femei goale şi STÂND pe una dintre ele!!! Picior peste picior şi cu mâinile împreunate, încearcă să transmită seriozitate şi control. Control asupra...femeilor? "Pe buneee"?
Şi uite cum, din nou, femeile sunt doar nişte obiecte, goale, menite să fie "animalele de companie" ale unui domn-vedetă şi să aducă un plus imaginii acestuia. Ele iar sunt puse într-o lumină proastă, de subordonate ale bărbatului. Scârbos!"

Corina M.

4 comentarii:

 1. ce mizerie..... si ce mizerie de om, evident.... nu mai e un secret pt. nimeni....

  RăspundețiȘtergere
 2. ceva asemanator

  http://www.justjared.com/photo-gallery/2764513/chris-colfer-zachary-quinto-details-mag-mavericks-07/

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2239968/Girls-dogs-sell-Father-defends-decision-use-half-naked-pictures-daughter-20-sell-1977-Datsun.html

  RăspundețiȘtergere