sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Tuborg- Pahar plin de misoginism



În seria reclamelor sexiste la bere se află şi o reclamă, ceva mai veche, la berea Tuborg, in care un bărbat se afla la masa unui bar având în faţă o bere Tuborg, dar şi o femeie pe care o considera neatrăgătoare si plictisitoare.
Pe măsura ce bărbatul îşi consumă berea, femeia respectiva devine din ce in ce mai atrăgătoare şi mai provocatoare, spre încântarea bărbatului care nu se poate opri din aceasta cauza din savurarea berii. In momentul in care berea se termină, femeia revine la înfăţişarea iniţială: de femeie "neatrăgătoare", spre “disperarea” bărbatului, care desigur, mai cere încă o bere, reclama afişând la sfârşit mesajul “One more Tuborg….please!”(Încă un Tuborg....te rog)

    Consider această reclama ca fiind una sexistă pentru că foloseşte femeia ca instrument, ca obiect sexual, pentru a promova şi pentru a vinde o bere de o anumită marcă, este o reclamă ofensatoare mai ales la adresa femeilor "normale", nedecupate din paginile revistelor glossy, pentru că, indirect, această reclamă le transmite un mesaj: acela că nu pot fi frumoase si atrăgătoare decât pentru un bărbat aflat sub influenţa alcoolului.
    Nu cunosc numele agenţiei de publicitate care a realizat aceasta reclamă, dar un lucru este sigur: oricât de tare şi-ar dori să stabilească un grup ţintă căruia să i se adreseze produsul respectiv, publicitarii nu trebuie să apeleze la tertipuri de natura sexistă, pentru a scoate în evidenţă acest lucru, aşa că întrebarea mea este următoarea: Este industria publicitară capabilă să promoveze produse, aparent destinate exclusiv bărbaţilor, fără a realiza reclame ofensatoare pentru femei?

Georgiana C.



2 comentarii:

  1. buna ziua,

    este o reclama "prafuita", adica foarte veche. despre ce vorbim aici?
    ce-i drept este din danemarca, nu din Olanada de unde primiti bani.
    cata etica!
    la revedere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    "Rasfoind" prin blogul nostru veti observa ca nu am avut in vedere o anumita perioada de timp: comentam reclame "vintage" din anii '60 sau reclame aparute acum cateva zile. La fel, nu ne-am concentrat pe o zona geografica si cu atat mai putin nu avem vreo politica in acest sens (evitarea Olandei). Mai mult, criticile si comentariile noastre nu au ca obiect tara de provenienta. Personal cred ca misoginismul reprezinta un fenomen global si il tratam ca atare.

    RăspundețiȘtergere