luni, 3 decembrie 2012

Heineken


         Probabil cea mai misogină reclamă din lume...acesta a fost primul gând care mi-a trecut prin minte când, din întâmplare, am ajuns să văd ultima reclamă de la Heineken. Interesant este că spotul nu durează mai mult de 30 de secunde și cu toate astea sunt suficiente pentru a lăsa orice persoană (cu detectorul de sexism pornit ) cu un zâmbet sardonic în colțul gurii și cu dorința de a da o replică ironică.
Se pare că  Heineken încearcă să ne convingă că există o adevărată frăție a producătorilor de bere care se luptă acerb în încercarea de a ne arăta ca misoginismul are întâietate în rândul băutorilor de bere, un adevărat afront față de bărbați ( dacă aș fi în locul lor probabil m-aș simti destul de deranjată că portretul meu este vizualizat dintr-o asemenea perspectivă)
Revenind la spot, nici nu știu ce mi s-a părut mai stupid, idealul de femeie perfectă rupt mai de graba dintr-o lume utopica este deja suprautilizat, însă încercarea de a o și robotiza este o noutate.
Ba mai mult, remodelarea acesteia este cu adevărat ieșita din comun. Mi-e teamă că cel care a venit cu acest concept a luat ad litter am sintagma „Dragostea trece prin stomac” și i-a îndesat cu grija un butoi de bere, nu de alta,dar să-i fie mai la îndemână când își îndeplinește sarcina de a servi aceasta licoare.
După un ritual rupt din filmele SF, spotul se termina de-a dreptul înălțător, o singura domnișoara nu este suficientă, ea se triplează, alte două dive îi vin în ajutor, același chip, același corp, dar cui ii pasa? Doar personajul principal este butoiul de bere!

      Arina I.

2 comentarii:

  1. reclama la cafea de prin anii 60....

    http://www.youtube.com/watch?v=E_q413J6D5I

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de trist!!! Ma intreb cand o sa se sfarseasca imaginatia asta atat de misogina si toxica pentru imaginea femeii!

      Ștergere