joi, 24 ianuarie 2013

KFC - Mătuşile

Nici n-a trecut bine perioada sărbătorilor de iarnă, că dau peste o reclamă pe cât de gălăgioasă, pe atât de stupidă. Nu, nu este vorba de vreo colindă ascultată la volum mare, ci de un tablou ofensator al femeii cicălitoare şi spărgătoare de timpane, evident.

Din clişeu în clişeu, parcurgem întreaga reclamă... Dat fiind că de sărbători vizitele pe la rude sunt frecvente (obligatorii mai degrabă am putea spune după figura personajului în cauză), bărbatul se resemnează şi porneşte în aventură, nu înainte de a se blinda cu muniţie suficientă. Muniţie comestibilă, căci e vorba de o găleată (şi aici să nu vă gândiţi că folosesc vreo figură de stil pentru a mă referi la vreun castronel) de produse KFC. De ce are nevoie de aşa ceva? Nici cu gândul nu gândiţi, vă asigur.

Bărbatul este surprins de ambuscada mătuşilor, fetele singure a căror unică preocupare este să-l asalteze cu întrebări despre motivele pentru care nu are o iubită, pentru ca apoi să îndruge vrute şi nevrute despre toate prietenele sale anterioare. Nepotul, care nu apucă să scoată un sunet, hotărăşte că are nevoie de o pauză şi recurge la armele secrete: aripioarele KFC. Ia câte una pentru fiecare mătuşă, le oferă cu inocenţă, moment în care se aştene o linişte deplină, că doar femeile intră în transă atunci când le dai o bucăşică de mâncare. Bărbatul răsuflă uşurat şi chiar ia şi el un copănel KFC, că doar acum poate în sfârşit să se bucure de el.
Abia acum se presupune că s-a intrat în atmosfera normală: o muzică relaxantă, o privire către mătuşa din dreapta, o privire către mătuşa din stânga şi un zâmbet pentru că în cele din urmă se simte confortabil.

Ioana D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu