sâmbătă, 9 iunie 2012

Apa minerală CONTREX

La sfârșitul anului trecut făcea ‘’valuri’’ reclama la apa Contrex , made in France. Multe persoane erau poate încântate de acest spot publicitar. O atmosfera ‘’roz’’ atât la propriu, cât și la figurat, spectacol de lasere, ale caror lumini îți dezvăluie holograma unui stripper virtual, în vibrațiile cântecului “Comment de dire Adieu” (by Francoise Hardy). Totul are ca și rezultat – “arderea” a 2000 de calorii!! O experiență incitantă și dezirabilă, nu? Dar totuși, să ne trezim din euforia mișcărilor dansatorului.
Fetelor, chiar avem nevoie de o umbră masculină să ne ghideze ? …doar sub impulsul unui ‘’macho’’ putem actiona ? Suntem tratate ca niște marionete, doar ademenite reușim să avem sorți de izbândă.
Dar mai întâi de toate, cine stabilește că femeia trebuie să slăbeasca? Cine ne impune nouă standarde normative de greutate corporală? Din pacate, toate aceste stereotipuri privind dimensiunile papusei Barbie “90-60-90” au facut atâtea victime nefericite. Trebuie  să eliminăm această ‘’stralucire’’ într-o siluetă  „perfectă”.
Nu neagă nimeni beneficiile exercițiilor fizice și ale apei minerale, dar publicul țintă căruia îi sunt destinate acestea  poate fi și unul masculin în egală măsură, nu exclusiv feminin.

Monica P.


4 comentarii:

  1. Eu am trecut greu peste tot rozul din reclama si peste euforia pentru apa plata "partener de slabit" care ma ajuta ademenindu-ma cu biciclete roz si stripper roz...bine ca apa cel putin nu e si ea tot roz!
    In alta ordine de idei, este vorba si despre obiectificare aici, de data aceasta a barbatului, care e un stripper din neoane roz in cazul nostru (in mintea cui oare a aparut ideea ca femeile ar sari voioase pe bicicleta pentru treaba asta??ma rog, chestiune de gust, probabil). Oricum, dincolo de cum ni se pare stripperul roz luminat, cred ca mai degraba s-au gandit ca sunt tare "emancipatori" cu mesajul asta, cu femei care sunt ele "privitoare" fata de un "el" care se dezbraca pentru placerea lor. S-au gandit prost. Acelasi mecanism de gandire ca peste tot "sa luam un corp si vom vinde, dar uitati-va la noi, cat suntem de deosebiti, corpul este masculin acum, spre deosebire de 95% din reclame...tot ce trebuie sa faceti este sa ...beti apa noastra si sa slabiti". Hmmm

    RăspundețiȘtergere
  2. Una din cele 2 noi reclame la SKOL:

    http://www.youtube.com/watch?v=WB75bafSl_4

    RăspundețiȘtergere
  3. A doua reclama la SKOL de care vorbeam mai devreme:

    http://www.youtube.com/watch?v=f1ZLoC_OKYY

    RăspundețiȘtergere
  4. Christinne multumim pentru sesizare...am trecut reclamele la Skol pe lista de prioritati, pana la sfarsitul saptamanii le vom compune o "oda".

    RăspundețiȘtergere