sâmbătă, 17 decembrie 2011

Inter Active Toy Concepts

Consider că această reclamă poate fi caracterizată ca fiind ofensatoare pentru ambele sexe. Atât bărbatul cât și femeia sunt stereotipizați la maxim, prezentați în cele mai “clasice” ipostaze sexiste.

La început ne este prezentat “bărbatul-porc”, care stă întins pe canapea în izmene, cu burta la vedere și se uită la televizor. Are lângă el mâncare și un “frigider” cu bere. Este atât de leneș (sau atât de obișnuit să i se aducă de către femeie?) încât nici măcar nu întinde mâna să își ia singur sticla de bere. Aici incepe umilirea femeii: aceasta stă în genunchi în bucătărie și freacă podeaua. Bărbatul ghidează, cu ajutorul unei telecomenzi, “frigiderul” plin cu sticle către ea și țipă din canapea să i se aducă o bere. Morala reclamei este de-a dreptul misogină: “dacă prietena ta nu poate ajunge la frigider, du frigiderul la ea.”

Deși așa s-ar putea crede la prima vedere, aceasta nici măcar nu este o reclamă la bere, ci la “jucării inteligente”. Cu alte cuvinte, jucăriile “inteligente” sunt acelea care te ajută să umilești femeile. Sau poate ar trebui să considerăm că, dimpotrivă, aceste jucării fac o favoare și femeii, care nu mai este nevoită să se ducă până la frigider și să îl deschidă, pentru că i-a fost adusă berea “la nas”.  Ce parere aveți, doamnelor? Vă simțiți recunoscătoare? Nu-i așa că de Crăciun îi veți cumpăra partenerului o asemenea jucărie?

Alice C.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu