miercuri, 1 februarie 2012

Altex - Chibzuitu

“Pierzi cam mult timp la spălat”, ne spune personajul din reclama Altex, supranumit in mod sugestiv-Chibzuitu'.

Într-un cadru rural, Chibzuitu' îşi spune vorbele de duh, stând frumos la soare pe un şezlog, aşa cum îi stă bine oricărui cap de familie adevărat, în timp ce soţia lui freacă de zor la rufe. “Apa e dură, trebuie să insişti”, îşi învaţă înţeleptul personaj nevasta. Chibzuitu' continuă explicaţiile despre cum şi-ar fi dorit să fi putut trage apă în casă pentru a putea folosi o maşină de spălat, citând "să ne fie şi nouă mai uşor”, ca şi cum el ar depune vreun efort în ceea ce priveşte curăţarea hainelor şi simte nevoia să se elibereze de o astfel de sarcină.

Soţia nu are niciun cuvânt de spus, ea doar dă din cap aprobatoare şi urmează directivele date de Chibzuitu', acest ganditor de la Hamangia, despre cum se desfăşoară spălatul în mediul rural şi cât de greu este să aştepţi după nevasta să se facă hainele curate…deh, durează când ai doar două mâini.

Serios, Altex? Aşa încerci să ne convingi să cumpărăm o maşină de spălat? Cu imaginea femeii pe post de maşină de spălat care aşteaptă preţurile tale mici pentru a fi ”înlocuită” cu ceva mai rapid? Cu mesajul că maşina de spălat “ne-ar” uşura viaţa?

Este nevoie de o definire a acelui noi. Da, recunoaştem că o maşină de spălat ar uşura viaţa, dar cel mai mult femeilor, în marea lor majoritate responsabile pentru spălat şi împovărate de dubla zi de muncă.

Oana V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu