miercuri, 15 februarie 2012

Maggi Secretul Gustului si Maggi Borş

Care este rolul principal al unei femei in familie? Conform brandului Maggi ar fi cel de gospodină, care uită de ea, fiind în majoritatea timpului preocupată să gătească ceva bun pentru cei dragi. Să exemplificăm:

Varianta 1: Tatăl se joacă împreună cu fiica lui (a se observa jocul-micuţa care îşi hrăneşte tatăl ca
într-o pregătire pentru rolul ce îi va reveni mai târziu de gospodină şi îngrijitoare a membrilor familiei) în timp ce fiul se uită supărat pe geam pentru că plouă şi nu poate sa iasă afară să se joace fotbal.

Mama găseşte rapid soluţia pentru a-şi înveseli băiatul, aşa cum face orice mamă bună, gătind ceva bun cu Maggi Secretul Gustului. „Mâncărurile mele sunt mai aromate şi mai gustoase ca oricând,” spune mama fericită.

Varianta 2: Trei amici îşi aduc aminte de copilărie, după 25 de ani de prietenie. În toţi aceşti ani vieţile lor s-au schimbat, s-au căsătorit, au făcut copii, însă două lucruri par să fi rămas la fel, mâncarea şi rolul femeilor din viaţa lor. Ciorba este la fel de bună precum în copilărie, are acelaşi gust ca atunci când era gătită de mama, doar că acum ea este gătită de una dintre neveste, cu puţin ajutor de la Maggi.

În ambele reclame nu putem să nu sesizăm aceeaşi imagine: ea lângă o oală, el/ei relaxându-se în timp ce aşteaptă să le fie servite mâncărurile de către soţii. Ce s-ar întâmpla dacă am inversa puţin rolurile?
Credem ca Maggi are o nevoie de o schimbare, de o modificare a asocierilor femei-oale-polonice, dar mai ales de o stopare a promovării stereotipului conform căruia locui femeilor este la cratiţă.

Puteţi urmări prima variantă a reclamei Maggi Savoarea Gustului mai jos, iar a doua variantă poate fi vizionata aici.

4 comentarii:

  1. http://www.makeherup.com/2012/02/15/petas-questionable-new-vegan-ad/

    RăspundețiȘtergere
  2. ai vazut reclama difuzata recent pe posturile tv?

    RăspundețiȘtergere
  3. cum se numeste melodia de la reclama cea noua?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am luat in mana doua cutii de pate "incitante"
    1. Pate Ardealul cu faimosul "fainosag"
    2. Pate Scandia Sibiu fara aditivi, conservanti si alte alea, dupa reteta traditionala veche

    Parerea mea. Nu am incredere in niciuna si iata de ce.

    1. Faimosul fainosag di reteta nu este decat tot atat de utilizatul drog alimentar numit monoglutamat de sodiu recuniscut si sub denumirea de potentiator de gust, de aroma sau E621 (e plin internetul cu avertismente referitoare la aceasta substanta asa ca sa nu ne mai miram de cresterea problemelor de sanatate odata cu profiturile celor ce ni le ofera).
    Acest monoglutamat este si "secretul gustului" din Maggi, care in toate reclamele este cu precadere indicat copiilor (omenirea trebuie exterminata din fasa?????)

    2. Am zis ca salvarea vine de la pateul fara aditivi. In sfarsit cineva s-a gandit la sanatatea noastra dar... incantarea mea nu a tinut mult caci ... intorcand cutiile la termenul de valabilitate am constatat cu surprindere ca pateul cu fainosag, glutamat, conservanti si alti aditivi avea termenul de valabilitate mai 2015 (circa 2 ani) in timp ce acel fara aditivi si conservanti avea termenul de valabilitate pana ... in 25 mai 2016 (3 ani)

    M-am intrebat, ori primii sunt idioti si criminali punand conservanti intr-un produs care orticum rezista 3 ani, ori cei din urma pun conservanti mai puternici despre care nu sufla o vorba?

    Oricum eu am renuntat sa ma gandesc la aceste produse ca ar intra cumva in alimentatia mea.

    RăspundețiȘtergere