luni, 26 martie 2012

Profi


Scriu de ceva timp pe acest blog despre reclame ofensatoare. Mă tot uit la reclame care mai de care mai jignitoare pentru femei. Mărturisesc sincer că ajunsesem la un punct în care credeam ca le-am văzut pe toate- femei dansând de fercire că pot spăla wc-uri, femei dezbrăcate numite buruieni, regine ale curăteniei și multe altele. Cu toate acestea, nu eram nicidecum pregătită pentru reclama la Profi. Trebuie să recunoașc: au dus lucrurile la un cu totul alt nivel.
Am văzut deja din multe alte reclame că femeile se entuziasmează la cele mai ciudate lucruri- de la absorbante la detergenți de spălat podeaua- dar zău că nu mă gândeam că nu se pot abține de la isteria asta nici măcar la o înmormântare.
Reclama începe trist și sobru. O femeie, cu ochii înroșiți de plâns conduce cortegiul funerar. Trecând prin fața unui magazin Profi, femeia o ia brusc la fugă, intră în magazin și de aici nebunia începe. Hainele de doliu dispar, e îmbrăcată în roșu, pe urmă în albastru și tot așa schimbă ținutele din mers. Mai mult, beneficiază și de admirația bărbților arătată respectos prin fluierături. Ochii roșii de plâns acum îi sclipesc când vede merele proaspete , părul îi flutură în aer când vede pretul la ulei iar sânii i se umflă instant când vede bananele, ce să mai spunem de carnea din galantare. Nu rezistă tentației și cumpără un pui la rotisor ...pentru că asta i-ar fi plăcut și lui (decedatului). Se întoarce la înmormântare sub privirile admirative ale celorlalți. Și când crezi că nu se poate mai rău … minune! Învie mortu. Vorba lui: Am trait să o văd și pe asta
Dincolo de a fi ofensatoare pentru femei ( aceste ființe slabe, care trăiesc o adevărată frenezie când văd un preț bun la ulei), din punctul meu de vedere reclama aceasta este ofensatoare pentru orice om cu un minim simț al realității.


Miruna M.


4 comentarii:

  1. Si mie mi s-a parut groaznica reclama asta. Ma intreb daca subiectul este ispita, tentatia (femeia, preturile, produsele) sau femeia inumana, femeia demon.
    Stiam ca oamenii din publicitate au imaginatie, dar atat cat de la niste "preturi de pomana" sa se ajunga la o inmormantare de la care fuge o Eva tentata de preturi (de mere...), nu m-as fi gandit. Sarmanul Adam, care pesemne ajunsese deja in Paradis, s-a intors din morti pentru un pui la rotisor.
    Nebanuite sunt caile Domnului. Am trait sa o vedem si p-asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe asta il stiati?

    http://www.youtube.com/watch?v=WsPzEmnaSkQ

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte socant...nici nu stii cum sa reactionez: sa razi la cat de prosteasca este sau sa plangi de furie la cat de prosteasca este...trist...cum sa faci asa reclama? sincer de cata inteligenta e nevoie ca asa ceva sa se produca?

    RăspundețiȘtergere
  4. mi se pare cea mai idioata reclama ever!

    RăspundețiȘtergere